RESTORE does not create replica as defined

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RESTORE does not create replica as defined

GaneshSe
Hi

We are using Solr Cloud 7.2.1. We are using the backup and restore
features, and we finding that the restore is not working as expected. The
restore is successful, but does not create the desired replica even though "
replicationFactor" is set to 2, during restore.

1. Create a "test" collection with 8 shards and 2 replica and add some data.
2. Create a backup for the collection with the following command:

http://localhost:6010/solr/admin/collections?action=BACKUP&name=test_bkup&collection=test&location=/share/solrbackup/data/&async=1234

3. Then backed up collection is restored with replication factor 2:
time curl '
http://localhost:6010/solr/admin/collections?action=RESTORE&name=test_bkup&location=/share/solrbackup/data/&collection=test_restored&replicationFactor=2
'

Restore completes successfully. We see that replication factor updated
correction in the collection view, but in the Admin UI cloud view we see
only one replica is created.

4. Try restart of Solr, still the same issue, the collection is restored
but replica is not automatically created.

Is this a known issue in Solr Restore?

Regards,
Ganesh
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: RESTORE does not create replica as defined

GaneshSe
Any help on this is much appreciated.

On Wed, Feb 6, 2019 at 11:10 AM Ganesh Sethuraman <[hidden email]>
wrote:

> Hi
>
> We are using Solr Cloud 7.2.1. We are using the backup and restore
> features, and we finding that the restore is not working as expected. The
> restore is successful, but does not create the desired replica even though "
> replicationFactor" is set to 2, during restore.
>
> 1. Create a "test" collection with 8 shards and 2 replica and add some
> data.
> 2. Create a backup for the collection with the following command:
>
>
> http://localhost:6010/solr/admin/collections?action=BACKUP&name=test_bkup&collection=test&location=/share/solrbackup/data/&async=1234
>
> 3. Then backed up collection is restored with replication factor 2:
> time curl '
> http://localhost:6010/solr/admin/collections?action=RESTORE&name=test_bkup&location=/share/solrbackup/data/&collection=test_restored&replicationFactor=2
> '
>
> Restore completes successfully. We see that replication factor updated
> correction in the collection view, but in the Admin UI cloud view we see
> only one replica is created.
>
> 4. Try restart of Solr, still the same issue, the collection is restored
> but replica is not automatically created.
>
> Is this a known issue in Solr Restore?
>
> Regards,
> Ganesh
>