Solr 3.5 - Elevate.xml causing issues when placed under /data directory

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Solr 3.5 - Elevate.xml causing issues when placed under /data directory

Noordeen, Roxy
Hello,
I just started using elevation for solr. I am on solr 3.5, running with Drupal 7, Linux.

1. I updated my solrconfig.xml
from
<dataDir>${solr.data.dir:./solr/data}</dataDir>

To
<dataDir>/usr/local/tomcat2/data/solr/dev_d7/data</dataDir>

2. I placed my elevate.xml in my solr's data directory. Based on forum answers, I thought placing elevate.xml under data directory would pick my latest change.
I restarted tomcat.

3.  When i placed my elevate.xml under conf directory, elevation was working with url:

http://mysolr.www.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&sort=score+desc&fl=id,bundle_name<http://p6solr1.cube6.wwe.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&fl=id,bundle_name>

But when i moved to data directory,  I am not seeing any results.

NOTE: I can see the catalina.out, printing solr reading the file from data directory. I tried to give invalid entries; I noticed solr errors parsing elevate.xml from data directory. I even tried to send some documents to index, thought commit might help to read the elevate config file. But nothing helped.

I don't understand why below url does not work anymore.  There are no errors in the log files.

http://mysolr.www.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&sort=score+desc&fl=id,bundle_name<http://p6solr1.cube6.wwe.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&fl=id,bundle_name>


Any help on this topic is appreciated.


Thanks

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Solr 3.5 - Elevate.xml causing issues when placed under /data directory

Koji Sekiguchi
(12/05/03 1:39), Noordeen, Roxy wrote:

> Hello,
> I just started using elevation for solr. I am on solr 3.5, running with Drupal 7, Linux.
>
> 1. I updated my solrconfig.xml
> from
> <dataDir>${solr.data.dir:./solr/data}</dataDir>
>
> To
> <dataDir>/usr/local/tomcat2/data/solr/dev_d7/data</dataDir>
>
> 2. I placed my elevate.xml in my solr's data directory. Based on forum answers, I thought placing elevate.xml under data directory would pick my latest change.
> I restarted tomcat.
>
> 3.  When i placed my elevate.xml under conf directory, elevation was working with url:
>
> http://mysolr.www.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&sort=score+desc&fl=id,bundle_name<http://p6solr1.cube6.wwe.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&fl=id,bundle_name>
>
> But when i moved to data directory,  I am not seeing any results.
>
> NOTE: I can see the catalina.out, printing solr reading the file from data directory. I tried to give invalid entries; I noticed solr errors parsing elevate.xml from data directory. I even tried to send some documents to index, thought commit might help to read the elevate config file. But nothing helped.
>
> I don't understand why below url does not work anymore.  There are no errors in the log files.
>
> http://mysolr.www.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&sort=score+desc&fl=id,bundle_name<http://p6solr1.cube6.wwe.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&fl=id,bundle_name>
>
>
> Any help on this topic is appreciated.

Hi Noordeen,

What do you mean by "I am not seeing any results."? Is it no docs in response
(numFound="0") ?

And have you tried the original "${solr.data.dir:./solr/data}" for the dataDir?
Isn't it working for you too?

koji
--
Query Log Visualizer for Apache Solr
http://soleami.com/
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Solr 3.5 - Elevate.xml causing issues when placed under /data directory

Noordeen, Roxy
Yes numfound is 0

I tried your way of defining solrdir, didn't work either.

Right now I placed my elevate.xml in conf dir, and wrote a script to reload solr webapp. We will run the script once a day.



----- Original Message -----
From: Koji Sekiguchi [mailto:[hidden email]]
Sent: Wednesday, May 02, 2012 09:19 PM
To: [hidden email] <[hidden email]>
Subject: Re: Solr 3.5 - Elevate.xml causing issues when placed under /data directory

(12/05/03 1:39), Noordeen, Roxy wrote:

> Hello,
> I just started using elevation for solr. I am on solr 3.5, running with Drupal 7, Linux.
>
> 1. I updated my solrconfig.xml
> from
> <dataDir>${solr.data.dir:./solr/data}</dataDir>
>
> To
> <dataDir>/usr/local/tomcat2/data/solr/dev_d7/data</dataDir>
>
> 2. I placed my elevate.xml in my solr's data directory. Based on forum answers, I thought placing elevate.xml under data directory would pick my latest change.
> I restarted tomcat.
>
> 3.  When i placed my elevate.xml under conf directory, elevation was working with url:
>
> http://mysolr.www.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&sort=score+desc&fl=id,bundle_name<http://p6solr1.cube6.wwe.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&fl=id,bundle_name>
>
> But when i moved to data directory,  I am not seeing any results.
>
> NOTE: I can see the catalina.out, printing solr reading the file from data directory. I tried to give invalid entries; I noticed solr errors parsing elevate.xml from data directory. I even tried to send some documents to index, thought commit might help to read the elevate config file. But nothing helped.
>
> I don't understand why below url does not work anymore.  There are no errors in the log files.
>
> http://mysolr.www.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&sort=score+desc&fl=id,bundle_name<http://p6solr1.cube6.wwe.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&fl=id,bundle_name>
>
>
> Any help on this topic is appreciated.

Hi Noordeen,

What do you mean by "I am not seeing any results."? Is it no docs in response
(numFound="0") ?

And have you tried the original "${solr.data.dir:./solr/data}" for the dataDir?
Isn't it working for you too?

koji
--
Query Log Visualizer for Apache Solr
http://soleami.com/
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: Solr 3.5 - Elevate.xml causing issues when placed under /data directory

Noordeen, Roxy
In reply to this post by Koji Sekiguchi
Koji,
Using the way i have specified datadir, i was able to see solr reading my file. It didnt have any issue reading, but it was not serving the results using "/elevate".

I looked at the ElevationComponent java code, i didn't see any issue with the code either.

I need elevation to work with synonyms; right now i am not sure how to implement synonyms with elevation. The code seems to maintain elevation data in a map, and it does key matches.
Is there a way i can configure solrconfig.xml to use synonyms after elevate results are returned?

Thanks
Roxy Noordeen



-----Original Message-----
From: Koji Sekiguchi [mailto:[hidden email]]
Sent: Wednesday, May 02, 2012 9:19 PM
To: [hidden email]
Subject: Re: Solr 3.5 - Elevate.xml causing issues when placed under /data directory

(12/05/03 1:39), Noordeen, Roxy wrote:

> Hello,
> I just started using elevation for solr. I am on solr 3.5, running with Drupal 7, Linux.
>
> 1. I updated my solrconfig.xml
> from
> <dataDir>${solr.data.dir:./solr/data}</dataDir>
>
> To
> <dataDir>/usr/local/tomcat2/data/solr/dev_d7/data</dataDir>
>
> 2. I placed my elevate.xml in my solr's data directory. Based on forum answers, I thought placing elevate.xml under data directory would pick my latest change.
> I restarted tomcat.
>
> 3.  When i placed my elevate.xml under conf directory, elevation was working with url:
>
> http://mysolr.www.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&sort=score+desc&fl=id,bundle_name<http://p6solr1.cube6.wwe.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&fl=id,bundle_name>
>
> But when i moved to data directory,  I am not seeing any results.
>
> NOTE: I can see the catalina.out, printing solr reading the file from data directory. I tried to give invalid entries; I noticed solr errors parsing elevate.xml from data directory. I even tried to send some documents to index, thought commit might help to read the elevate config file. But nothing helped.
>
> I don't understand why below url does not work anymore.  There are no errors in the log files.
>
> http://mysolr.www.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&sort=score+desc&fl=id,bundle_name<http://p6solr1.cube6.wwe.com:8181/solr/elevate?q=games&wt=xml&fl=id,bundle_name>
>
>
> Any help on this topic is appreciated.

Hi Noordeen,

What do you mean by "I am not seeing any results."? Is it no docs in response
(numFound="0") ?

And have you tried the original "${solr.data.dir:./solr/data}" for the dataDir?
Isn't it working for you too?

koji
--
Query Log Visualizer for Apache Solr
http://soleami.com/