[jira] [Commented] (TIKA-3007) Heic images are detected as "application/mp4" when using tika as server

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[jira] [Commented] (TIKA-3007) Heic images are detected as "application/mp4" when using tika as server

Tim Allison (Jira)

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/TIKA-3007?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=16995525#comment-16995525 ]

Nick Burch commented on TIKA-3007:
----------------------------------

Mime magic detection is all in Tika Core, so there shouldn't be any differences based on how you call Tika. There are some container-aware detectors in the Tika Parsers package for formats where magic isn't enough, but both the App and the Server have that so no difference again expected

Now, onto your problem... I've just tried with the test HEIC image file in {{tika-parsers/src/test/resources/test-documents}} with the Tika Server, and it detects correctly for me:
{code}
curl -X PUT --data-binary @testHEIF.heic http://localhost:9998/detect/stream
image/heic
{code}

> Heic images are detected as "application/mp4" when using tika as server
> -----------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: TIKA-3007
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/TIKA-3007
>             Project: Tika
>          Issue Type: Bug
>          Components: server
>    Affects Versions: 1.23
>            Reporter: Johan
>            Priority: Blocker
>
> Related to https://issues.apache.org/jira/browse/TIKA-2942
> It seems the detection of the heic imags is working for the standalone jar (tika-app-1.23) but not for the server component (tika-server-1.23).
> tika-app-1.23.jar from [https://archive.apache.org/dist/tika/] detects the image with image/heic but it does not work for the server component tika-server-1.23.jar that one returns still "application/mp4". Any clue what might be going wrong? Code has been added only to the tika jar client and not to the server?



--
This message was sent by Atlassian Jira
(v8.3.4#803005)